Bij steeds meer gedupeerden van de toeslagaffaire vervalt sinds half februari de pauzeknop. Daarom zijn we deze week begonnen met het actief benaderen van de gedupeerde ouders. De insteek is om ze te helpen bij de afwikkeling van de private schulden.

In actie komen

Het blijkt dat slechts een klein deel van de betrokkenen in actie komt om van de schulden af te komen. Dat is een risico omdat de pauzeknop voor velen de komende tijd wordt losgelaten. De invordering van de schulden wordt dan hervat. Ouders die erachter komen dat hij of zij een schuld nog niet hebben doorgegeven, kunnen deze alsnog indienen bij de Sociale Banken Nederland.

Wat moet een gedupeerde doen?

Op www.schuldenwijzer.nl kunt u een lijst downloaden met daarop de schulden zoals die bij gerechtsdeurwaarders bekend zijn. Nadat de lijst is gedownload moet deze worden geupload op www.sbn.nl. Komt u er niet uit? Dan kunt u contact opnemen met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag van de SBN via telefoonnummer 088 – 1410560.

Download hier een informatiebrochure van schuldenwijzer.nl

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit bericht? Schroom dan niet om contact met mij op te nemen op telefoonnummer 023-5177612.

Oscar Boeder, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LinkedIn
WhatsApp